piatok 21. júla 2017

Francúzova životné sezóna: titul, individuálne ceny aj Zlatá hokejka

Práve v pondelok je uzávierka 3. kola hlasovania, ktorého sa zúčastňujú hokejoví experti, tréneri a novinári. A štartuje aj seriál iDNES.cz, čitateľom v ňom predstavíme každý všedný deň postupne všetkých desať finalistov.

Podľa abecedy je prvým hokejistom 25 ročný Francúz. Hrdina litvínovských fanúšikov vychytal klubu vysnívaný extraligový titul, na extraligovom galavečere dostal cenu pre najlepšieho brankára a MF DNES mu udelila Cenu Václava Pacino pre najlepšieho hráča play-off.

"Som za ňu veľmi rád, pretože po hokejista sezóny je to asi druhá najhodnotnejšie cena. Play-off rozhoduje o úspechu a neúspechu.Tento rok pre nás bolo ťažké potvrdiť základnú časť, každý pochyboval, či to zvládneme, ale my sa ešte zlepšili, "hovori l.

Individuálne ceny zvýrazňujú Francúzova sezónu, avšak najdôležitejšie trofej vybojoval s celým tímom, v siedmom finále Litvínov uspel v Třinci a prvýkrát v histórii oslávil titul.

Francúz po vytriezvení z nekončiacich osláv vyriešil budúcnosť, na tri roky sa upísal Traktora Čeľabinsk. KHL je pre neho novou výzvou, kde by mohol potvrdiť, že naozaj patrí k českej brankárskej špičke.


V konkurencii ostatných finalistov Zlatej hokejky pravdepodobne Francúz neuspeje. Aj keby však skončil desiaty, bude tak trochu víťazom.Veď extraligový brankár sa medzi desiatimi najlepšími ocitol naposledy v roku 2010, kedy legendárny Dominik Hašek z Pardubíc skončil siedmy. Predtým bol v roku 2006 piaty Sparťan Petr Bříza.

Navyše za posledných desať rokov sú štvrtýk rát finalistom dva brankári (2010 - víťaz Tomáš Vokoun, stavky online Hašek, 2011 - Vokoun, Ondřej Pavelec, 2013 - Pavelec, Salák) .

možno keby sa pri Zlaté stavkovanie online hokejke vyhlasovala špeciálna cena sympatie, možno práve tam by usmievavý slušák Francúz mohol vyhrať. Jeho ústretový prístup, zmysel pre humor, skromná povaha alebo aj aktivita na sociálnych sieťach spoluhráči, fanúšikovia a vo väčšine aj súperovi oceňujú.

Snáď len účasť na domácich majstrovstvách sveta Francúzovi v tejto úspešnej sezóne chýbala.Alebo? "Náplasť na to, že nie som na šampionáte, mám vďaka titulu tak veľkú, že mi to náladu nepokazí."

A komu by ste dali Zlatú hokejku vy?

stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára